Overgewicht naar evenwicht

Menu tips

Bananenbrood

Maak je eigen bananenbrood met speltmeel, ongebrande noten en zonder toegevoegde suikers. Warm is het brood erg lekker met (biologische) jam, pure chocoladepasta of sojaslagroom. Maar koud en zonder iets erop is het ook een heuse traktatie.

Boodschappen

  • 120 gram speltmeel
  • 120 gram havermeel*
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel zout
  • 150 gram dadels zónder pit
  • 120 milliliter plantaardige melk, bijvoorbeeld sojamelk of amandelmelk
  • 2 theelepel vanille extract
  • 3 grote rijpe bananen
  • 1 handje ongebrande noten, rozijnen, cranberry’s en/of stukjes pure chocolade

*dit maak je door havervlokken in de keukenmachine fijn te malen.

Bereiden

Verwarm de oven op 180°C. Vet het cakeblik in met kokosolie of plantaardige boter.
Mix alle droge ingrediënten in een grote kom. Doe de dadels, melk en vanille extract in de keukenmachine en laat draaien tot het een glad mengsel geworden is. Beschik je niet over een keukenmachine, gebruik dan een staafmixer. Plet de bananen en voeg deze tezamen met het dadelmengsel toe aan het droge mengsel. Meng deze door elkaar en voeg de noten, rozijnen, cranberry’s en eventueel de stukjes pure chocolade toe.
Bak het brood in 60 minuten in de oven af. Laat het cakeblik nog 5 minuten in de oven staan en daarna nog 10 minuten afkoelen buiten de oven.

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners