Overgewicht naar evenwicht

Menu tips

Bataat lunchsalade

De aardappel die hoort bij de Hollandse pot verschijnt steeds minder op tafel. Hij wordt vervangen door pasta, rijst of couscous, maar ook door een meer exotische aardappelvariant. De zoete aardappel, ook wel bataat genoemd, komt oorspronkelijk uit Mexico. Het is een exotische vrucht die onder de grond groeit als de knolvormige wortel van een slingerachtige plant. De bataat is een groente, in tegenstelling tot de gewone aardappel.
 
De vorm varieert van rond tot langwerpig en de kleur van lichtgeel tot purperrood. Als je eenmaal bataat gegeten hebt, zal de smaak je bijblijven. Het is zoet, maar ook wat kruidig. De aardappel zitten bomvol vitamine A (zorgt voor een stralende huid) en C (weerstand), belangrijke mineralen en antioxidanten.
 
Net als de gewone aardappel is bataat heel geschikt om te koken en te bakken. Zoete aardappelfrieten uit de oven zijn een echte aanrader, net als puree of een stoofgerecht. Ook in een soep of rauwe snack kun je van de bataat genieten. Om over deze heerlijke lunchsalade maar niet te spreken.
 

Boodschappen

 
  • 300 gram biologische kipfilet
  • 1 avocado
  • 200 gram gemengde salade
  • 1 sinaasappel
  • 2 limoenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote bataat
  • ½ eetlepel kokosolie
  • ½ komkommer 

Bereiden

 
Breng de bataat in een grote pan water aan de kook en laat deze in zijn geheel 30 minuten doorkoken voor een zacht effect. Raps de komkommer. Snijdt de kipfilet in blokjes en marineer deze in het sap van de limoen en olijfolie.
Verhit de pan met kokosolie en bak de kipfiletblokjes lekker gaar. Verdeel ondertussen de gemende salade over de borden en drapeer daarover de geraspte komkommer. Schil de avocado en snijd deze in repen. Pel de sinaasappel en verdeel deze in partjes samen met de avocado over de salade. Snijd op het laatst de bataat in plakken en voeg deze samen de reepjes kipfilet toe aan de salade. Maak het gerecht af met wat Himalaya zout, peper en een vleugje olijfolie!

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners