Overgewicht naar evenwicht

Menu tips

Quinoa lunchsalade met courgette en koriander

quinoaToe aan wat anders voor lunch? Maak eens een heerlijke quinoa salade. Je kan er van alles doorheen doen, net wat je in je koelkast of in huis hebt liggen. Als basis gebruik je quinoa, daarbij één of meerdere soorten groenten en nog wat smaakmakers zoals nootjes, gerookte kip of feta. In dit recept hebben wij gekozen voor een combinatie van courgette, koriander en pecannoten. Lekker, gezond en erg eenvoudig om te maken. Voel je ’s ochtends niet de ruimte om een salade te maken, bereid deze dan de avond van tevoren en laat de salade in de koelkast overnachten.
 

Boodschappen

 
  • 75 gram drie-kleuren quinoa
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • verse koriander
  • 20 pecannoten
  • Zout
  • peper

Bereiden

 
Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de quinoa even afkoelen en doe deze in de weckpot of een andere (glazen) pot met deksel.
Was de courgette en snijd deze in plakken. Besmeer de plakken aan beide zijden met een beetje olijfolie en strooi er wat zout en peper over. Zet een grillpan op hoog vuur en gril de plakken courgette kort aan tot er mooie streepjes ontstaan. Laat de plakken even afkoelen en snijd deze in blokjes.
Hak de koriander en pecannoten fijn. Leg de gegrilde courgetten op de quinoa, vervolgens de koriander en als laatste de pecannoten.
Klopt een dressing olijfolie, citroensap, zout en peper. Druppel de dressing over de salade en hij is ready to GO!
 
Eet smakelijk!
 
Tip: Kook een volle pan quinoa gaar en laat even afkoelen. Verdeel de quinoa vervolgens in porties en doe deze in kleine afsluitbare bakjes. Vries de quinoa in en je hebt zo altijd makkelijk en snel een portie quinoa voor een lunch bij de hand!

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners