Overgewicht naar evenwicht

Overgewicht en de wetenschap

Een gezonde leefstijl helpt bij Diabetes

diabetesHet ziekteverloop bij Diabetes type 2 kan door een gezondere voeding en meer bewegen wellicht aanzienlijk vertragen. Hiervoor is echter nog geen wetenschappelijk bewijs, maar onderzoeken laten wel zien dat een andere leefstijl een enorme verandering kan veroorzaken. Artsen hebben dat vaak niet door, die zijn veelal gericht op symptoombestrijding. En farmaceuten verdienen nu eenmaal geld met hun pillenverkoop.

Diabetes type 2 is de meest voorkomende vorm van deze ziekte en heette vroeger in de volksmond 'ouderdomsdiabetes', maar rukt inmiddels ook op in jongere leeftijdsgroepen. Nu hebben 800.000 mensen de diagnose diabetes, over zestien jaar zijn dat er naar verwachting anderhalf keer zo veel.

Patrick Schrauwen, hoogleraar in Maastricht, gespecialiseerd in diabetes, denkt dat voedings- en leefstijladviezen een veel grotere rol kunnen spelen. "Niet alleen in de preventie van diabetes, maar ook om te voorkomen dat de ziekte zich doorontwikkelt en dat mensen aangewezen zijn op zwaardere medicatie. Zeker in de eerste fase van de ziekte, of wanneer men bijvoorbeeld net insuline neemt. En  daarnaast kan meer bewegen ervoor zorgen dat de spieren suiker beter opnemen. Voor diabetici geldt net als voor anderen dat het belangrijkste is gevarieerd te eten, en niet te veel. En het is van groot belang dat mensen de nieuwe leefstijl volhouden. Men moet toch meer moeite doen dan een pilletje slikken.", aldus Schrauwen.

Het Equili® Gezond Gewicht Programma richt zich volledig op het bereiken en volhouden van een gezonde leefstijl. Dat doen we in hele kleine geleidelijke stappen. Onze ervaring is dat een aantal cliënten die het programma volgen zelfs weinig tot geen medicatie meer hoeven te gebruiken. Klik hier voor meer informatie over het Equili® Gezond Gewicht Programma.

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners