Overgewicht naar evenwicht

Tips en wetenswaardigheden over afvallen

Goede voornemens mislukt? Wat nu?

dame teleurgesteldVeel mensen stellen goede voornemens om af te vallen uit tot na de feestdagen, omdat ze gedurende deze dagen nog willen genieten van lekker eten en geen zin hebben om af te zien en het moeilijk te hebben.  “Vanaf 1 januari 2017 ga ik op dieet en ga ik 3x per week sporten…” We nemen het er nog even lekker van, want in januari is het afgelopen. Dan gaan we streng zijn voor onszelf. En als dat voor ú werkt, dan is dat prima.

Uit onderzoek blijkt echter dat weinig mensen dit volhouden en na enkele dagen/weken weer terugvallen in hun oude eetpatronen. Wat moet u dan met goede voornemens? Hoe kunt u ze wel laten slagen? Een goed voornemen en wilskracht zijn een prima begin. Echter is dit meestal niet voldoende om uw doelen te bereiken. Wilskracht kost ook energie. Er is iets meer en anders voor nodig.

Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom u een bepaald eet- en leefpatroon heeft? Misschien eet u uit verdriet, frustratie, eenzaamheid, verveling of een negatief zelfbeeld. Eten kan ook een verslaving zijn. Deze ingesleten oorzaken saboteren uw goede voornemens en zorgen voor het welbekende jojo-effect! Zolang u die oorzaken niet aanpakt, is de kans heel groot dat u het niet volhoudt. Wat saboteren bij u uw goede voornemens?

Iets belangrijks voor uzelf doen, zoals werken aan uw gezondheid, afvallen of stoppen met roken valt of staat met een goede motivatie: hele belangrijke redenen, drijfveren, die diep uit uzelf dienen te komen. Wat zijn die voor u? Hoe belangrijk zijn die voor u? En als die redenen belangrijk voor u zijn, waarom begint u er dan niet gelijk mee…?
Elk veranderingsproces begint met het eerlijke antwoord op deze vragen. Uw motivatie is de trekkracht achter uw goede voornemens en zal u de energie geven om vol te houden.  Ontdek uw antwoord op een van de belangrijkste vragen in het proces van afvallen... "Waarom doe ik niet wat ik wil?" Doe de gratis online cursus, klik hier om u aan te melden.

Wist u overigens dat het Equili® Gezond Gewicht Programma er juist op gericht is om u (weer) te laten genieten van eten en het proces van afvallen, zonder strijd of strenge diëten zo draagbaar mogelijk voor u te laten zijn? En dat we u helpen met uw echte motivatie en het wegnemen van saboterende oorzaken? Waarom dan wachten met uzelf dit cadeautje te geven?

Meer informatie? Of een vrijblijvend persoonlijk gesprek? Bel dan 0544 375131 of laat uw gegevens achter op de contactpagina, wij bellen u dan voor een afspraak!

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners