Overgewicht naar evenwicht

Nieuws

Equili® nu ook in Winterswijk

Er is nu een uniek oplossing beschikbaar voor mensen met overgewicht die een gezond gewicht willen bereiken én behouden, een oplossing die écht werkt. Bakker & Metz, bureau voor coaching en Trudy Tolkamp, van diëtistenpraktijk Evengwichtig, hebben hiervoor hun ervaring en deskundigheid gebundeld. Samen bieden zij mensen met een gewichtsprobleem een duurzame oplossing aan; het Equili® Gezond Gewicht Programma dat inzet op gedrag- en leefstijlverandering, voeding en beweging. Dit programma wordt aangeboden op verschillende locaties in de gemeente Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem en Oost-Gelre en vanaf 1 november ook in Winterswijk. 

Er zijn vele diëten en afslankprogramma’s ontwikkeld. Bijna allemaal richten ze zich op het rigoureus veranderen van de voeding. Als iemand voldoende gemotiveerd is, lukt het meestal wel om met zo’n dieet af te vallen en soms ook om het streefgewicht te bereiken. Maar na verloop van tijd vallen de meeste mensen weer terug in het oude eetpatroon. Het bekende ‘jojo’-effect. 

Gewicht en gedrag kunnen dus niet los van elkaar worden gezien. Het gaat er niet alleen om wát men eet, maar ook waaróm iemand wel of niet eet. Eten kan een middel zijn om aan een andere behoefte te voldoen. Dit betekent dat mensen bijvoorbeeld gaan eten uit verdriet, frustratie, eenzaamheid, verveling of een negatief zelfbeeld. Eten kan ook een verslaving zijn. Zolang de oorzaak van het eetgedrag niet wordt aangepakt, is de kans heel groot dat men terugvalt in het oude eetpatroon. 

Individuele begeleiding naar een gezond gewicht

Belangrijke voordelen van het circa 36 weken durende programma zijn, dat het volledig wordt afgestemd op de individuele behoefte van de cliënt en dat het naast voedings- en dieetadvies voorziet in persoonlijke coaching, een individueel leerprogramma, oefeningen, een beweegmonitor en -plan, begeleiding in de praktijk en nazorg. 

Mensen worden onder meer geholpen in het leren grenzen stellen, het omgaan met stress, het verkrijgen van meer zelfinzicht en een positiever zelfbeeld, het omgaan met tegenslagen en het herkennen van invloeden vanuit de directe omgeving. De nadruk ligt op het versterken van de motivatie en het van daaruit zelf verantwoordelijkheid nemen voor ander gedrag.

Vanzelfsprekend wordt er ook aandacht besteed aan het vergroten van de kennis van voeding en een gezonde leefstijl. Daarbij komen ook praktische zaken aan de orde zoals het samenstellen van het menu, gezond en bewust boodschappen doen, verantwoord koken en (weer) leren genieten van eten. 

Meer informatie

Voor aanvullende informatie over individuele begeleiding naar een gezond gewicht of een persoonlijk en kosteloos informatiegesprek kan men contact opnemen met Bakker & Metz via telefoon 0544 375131 of kijken op www.equili.nl.

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners