Overgewicht naar evenwicht

Nieuws

Informatieavond Overgewicht & vruchtbaarheid

Op maandag 26 maart 2012 is in Zalencentrum de Kruisberg te Doetinchem een informatieavond over overgewicht en vruchtbaarheid. Gynaecoloog Eveline Tepe van het Slingeland Ziekenhuis geeft uitleg over het verband tussen een te hoog gewicht en verminderde vruchtbaarheid, zoals bij polycysteus-ovariumsyndroom (PCOS). Henny Metz en Trudy Tolkamp van het Equili® Gezond Gewicht Programma gaan in op het belang van een gezond gewicht en hoe u dat op een verantwoorde manier kunt bereiken. 

Overgewicht

Overgewicht is een toenemend probleem in onze samenleving, met algemene gevolgen als een verhoogde kans op suikerziekte, hart- en vaatziekte, overbelasting van gewrichten. Veel minder bekend is dat een te hoog gewicht gevolgen heeft voor de vruchtbaarheid. Het kan leiden tot uitblijven van de eisprong en menstruatie, of een onregelmatige cyclus. Als u een gezond gewicht heeft is de kans om zwanger te worden groter. Ook als u een vruchtbaarheidsbehandeling als IVF ondergaat. 

Duurzaam gezond gewicht 

De nadelige gevolgen voor de vruchtbaarheid kunnen al verdwijnen wanneer u enkele kilo's afvalt. Veel mensen denken bij afvallen vooral aan minder eten. Dat is een misverstand. Het gaat om het veranderen van uw eetgewoonten. Tijdens de bijeenkomst vertelt Henny Metz over mogelijkheden om uw eetgewoontes te veranderen en duurzaam af te vallen. Ook is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen en u kunt ervaringen uitwisselen. Partners zijn uiteraard van harte welkom. 

  • Datum:   23 maart 2012
  • Tijd:        19.30 - 21.30 uur
  • Locatie:  Zalencentrum De Kruisberg in Doetinchem
  • Kosten:  Aan het bijwonen van deze bijeenkomst zijn géén kosten verbonden 

Aanmelden

Wilt u de informatieavond Overgewicht & Vruchtbaarheid bijwonen, dan kunt u zich hiervoor tot en met vrijdag 23 maart 2012 aanmelden. Dit kan via e-mail info@equili.nl of telefoon 0544 375131.

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners