Overgewicht naar evenwicht

Nieuws

Didam kan duurzaam afvallen

Bakker & Metz, bureau voor coaching, start per 1 mei 2012 in het Gezondheidscentrum in Didam. Daar wordt in samenwerking met Voeding & Dieet Plus een uniek programma aangeboden op het gebied van afvallen en een gezondere leefstijl. 

Bakker & Metz hebben vestigingen in Lichtenvoorde en Winterswijk en bieden het programma ook op verschillende locaties in de gemeenten Berkelland, Bronckhorst en Doetinchem aan. “De reden om ons te vestigen in Didam is dat er steeds meer vraag naar onze dienstverlening is vanuit deze regio. Het Equili® Gezond Gewicht Programma slaat heel goed aan en de resultaten zijn duurzaam. En een tijdje geleden kwamen we in contact met Irene Sueters, directeur van het Gezondheidscentrum, en zij is enthousiast over onze werkwijze.” 

Individuele begeleiding naar een gezond gewicht

In Didam gaat Bakker & Metz samenwerken met de diëtist Nicole van den Boom van Voeding & Dieet Plus, die al langer in het Gezondheidscentrum is gevestigd. “Vanaf 1 mei verzorg ik samen met Simone de Haas, coach, de begeleidingstrajecten in deze regio”, zo legt de diëtist uit. Henny Metz: We gaan een groter gebied bestrijken, maar we willen ook graag dichter bij de klant werken. Het bijzondere van onze manier van werken als het gaat om duurzaam afvallen is dat we werken aan zowel voeding als beweging én aan gedrag. Dat maakt onze werkwijze uniek.”

En dat bewegen is niet per definitie (flink) sporten? “Nee, inderdaad. Mensen moeten wel meer gaan bewegen, maar dan hebben we het over traplopen, wandelen, poetsen in huis en vaker fietsen in plaats van altijd de auto pakken. Men krijgt daarbij een apparaatje, de beweegmonitor, dat alle bewegingen registreert”, vertelt Metz. “Onze ervaring is dat dat enorm verhelderend werkt en motiveert. En niet voor maar twee weken. Mensen gaan er echt mee aan de slag.” 

Het gaat steeds om een individueel traject, één op één met de coach en diëtist. Eerst is er een intakegesprek. Metz: “Deelnemers moeten daadwerkelijk gemotiveerd zijn om het gedrag te veranderen om af te vallen en er moet over en weer een klik zijn tussen de klant, de coach en de diëtist. Als dat allemaal klopt start de deelnemer met het 36 weken durende programma.

“Het begeleidingstraject is zo lang omdat ingeslepen patronen moeten worden veranderd en daar is tijd voor nodig. Het is heel intensief, zeker aan het begin. Later worden de afspraken steeds verder uit elkaar gepland. Maar ook na de 36 weken houden we regelmatig de vinger aan de pols”, belooft Metz. 

Overgewicht, een gewichtig probleem

Overgewicht is een steeds groter wordend maatschappelijk probleem. Daarom vindt Sueters het programma een goede aanvulling voor haar Gezondheidscentrum. “Het sluit perfect aan en ik geloof in deze aanpak. Bovendien behoort Montferland volgens recente onderzoeken tot de top-drie van gemeenten met overgewicht in Nederland. En dat is een derde plaats waar we graag vanaf willen.” 

Meer informatie

Voor meer informatie of aanmelding: Gezondheidscentrum Didam, telefoon 0316 224159, Gezondheidscentrum Didam, Bakker & Metz, telefoon 0544 375131, Equili® Gezond Gewicht Programma. Of kijk op Voeding & Dieet Plus.

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners