Overgewicht naar evenwicht

Het Equili® Gezond Gewicht Programma

Afvallen zonder dieet, nooit meer lijnen

Zou het niet heerlijk zijn als u afvalt zonder op dieet te zijn en gezond leeft zonder dat u het in de gaten heeft? Met het nieuwe en baanbrekende Equili® Gezond Gewicht Programma is dat voor ú weggelegd. Wij streven naar een blijvende oplossing die écht werkt. Wilt u weten hoe, lees dan verder.

Het Equili® Gezond Gewicht Programma

Het Equili® Gezond Gewicht Programma is een multidisciplinair (allesomvattend) programma, om mensen met overgewicht te helpen een duurzaam gezond gewicht te bereiken. Bijna alle diëten en afslankprogramma's richten zich op het rigoureus veranderen van de voeding en op intensief sporten. Maar na verloop van tijd vallen de meeste mensen weer terug in hun oude eet- en leefpatroon. Het gaat er namelijk niet alleen om wát u eet, maar ook waarom. Misschien eet u uit verdriet, frustratie, eenzaamheid, verveling, verslaving of vanwege een negatief zelfbeeld. Die ingesleten oorzaken saboteren uw goede voornemens en zorgen voor het welbekende jojo-effect. Zolang u die niet aanpakt, is de kans heel groot dat u terugvalt in uw oude patroon. Het Equili® Gezond Gewicht Programma richt zich daarom niet alleen op een gezonde voeding en regelmatiger bewegen, maar ook op een duurzame leefstijl- en gedragsverandering en, met name, op de achterliggende redenen (oorzaken) van uw (eet-) gedrag. Meer weten over de oorzaken van overgewicht? Klik hier.

integraal programma
Met intensieve hulp van een coach en diëtist pakt u deze aan en verandert u geleidelijk uw leefstijl. Er wordt gewerkt met alle factoren die van invloed zijn op uw gewicht, op zowel fysiek, mentaal als emotioneel gebied. In kleine stappen gaat u gezonder eten en meer bewegen. Op een manier die bij ú past en die u voor de rest van uw leven vol kunt houden! Dat is de sleutel tot uw succes en de kracht van het Equili® programma.

36 weken intensieve en individuele begeleiding

Het begeleidingstraject, dat 36 weken duurt, wordt volledig afgestemd op wat ú nodig heeft. Dat doen we eventueel in samenspraak met uw huisarts of specialist. Naast voeding- en dieetadvies, ontvangt u persoonlijke coaching, een individueel leerprogramma, oefeningen, een beweegmonitor en -plan, begeleiding in de praktijk en nazorg. Ook krijgt u de beschikking over een persoonlijke online werkomgeving. Meer weten over het traject? Klik hier.

Stoppen met lijnen, beginnen met eten...

eten genieten gezinDe diëtist helpt u heel geleidelijk uw eetpatroon om te buigen naar regelmatig en gezond eten. Geen streng dieet, maar gevarieerd eten en bewuste keuzes leren maken, waarbij het genieten van eten centraal staat. Vanzelfsprekend wordt er ook aandacht besteed aan het vergroten van uw kennis over voeding en een gezonde leefstijl. En mocht u toch om medische redenen aan een dieet gebonden zijn, dan helpt zij u met tips en adviezen om voeding aan uw smaak aan te passen, zodat u ook dan van eten kunt genieten. Wilt u meer weten over onze aanpak op het gebied van voeding? Klik hier.

Bewegen of sporten?

gezin bewegen ontspanningIntensief sporten is prima, maar hoe lang houdt u dat vol? De coach en diëtist helpen u met het vinden van manieren om (meer) te bewegen tijdens uw dagelijkse bezigheden. Bijvoorbeeld op de fiets boodschappen doen, in de tuin werken, wandelen of met de (klein) kinderen voetballen. Zo bent u ongemerkt met uw gezondheid bezig en kunt u het ook op lange termijn volhouden. 
Om inzicht in uw dagelijkse beweegactiviteiten te krijgen, draagt u gedurende het traject een beweegmonitor, die gekoppeld kan worden aan uw PC. Heeft u lichamelijke beperkingen, dan kan er een fysiotherapeut ingeschakeld worden die u adviseert. Ook houden we rekening met uw uw lichamelijke gezondheid. Hoe? Klik hier. En wilt u meer weten over hoe wij "bewegen"zien? Klik dan hier.

Duurzaam afvallen door gedragsverandering

durven kijken naar jezelfU gaat samen met uw coach op zoek naar de echte redenen van uw (eet-) gedrag. Dat kan best emotioneel en confronterend zijn. U krijgt inzicht in uw verborgen patronen, leert grenzen te stellen, te ontspannen en om te gaan met druk, kritiek en tegenslag. U zult beter met invloeden vanuit uw directe omgeving om kunnen gaan. Uw denken gaat van "moeten" naar "willen" en gaat daarbij weer meer uw gevoel gebruiken en volgen. Met een positiever zelfbeeld en meer levensgeluk zult u blijvend anders gaan eten en bewegen. Eten gaat weer genieten worden! Meer weten over onze coaching? Klik hier.

Ná het traject...

Een leefstijlverandering voor de rest van uw leven, dat is wat we samen met u willen bereiken in 9 maanden. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn, maar wij verlenen ook na afloop van het traject, indien nodig, nazorg, zodat u zich altijd gesteund voelt. Meer weten over hoe onze nazorg is geregeld? Klik hier.

De eerste stap zetten...

Bent u er klaar voor om uw eet– en leefpatroon voorgoed te veranderen? Neem dan hier contact met ons op voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. U ontvangt dan uitgebreide informatie over ons programma, de werkwijze, de kosten en eventuele vergoedingen. Tijdens dit gesprek zoomen wij ook in op uw persoonlijke situatie en kijken of- en hoe we u kunnen helpen. Belangrijk is, dat u een klik ervaart bij de hulpverleners, zij worden tenslotte uw vertrouwenspersonen. De keuze is volledig aan u.

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners