Overgewicht naar evenwicht

Ervaringen van cliënten

Ik dacht alleen nog maar aan eten

Eerst dacht ik dat de stap om aan mijn gewicht te werken misschien iets te vroeg kwam. Het jaar daarvoor had ik professionele hulp gezocht omdat ik zo met mezelf in de knoop zat, en ik had nog erg veel steun en begeleiding nodig. Maar ik was ook altijd aan het stoeien met mijn gewicht. Toen ik dan ook in de advertentie van het Equili® Gezond Gewicht Programma las: “Het gaat om de balans in je hoofd en lijf”, voelde dat meteen goed.

Trudy besloot haar insteek aan te passen bij mijn proces en vooral te bouwen aan vertrouwen. In mezelf en in mijn relatie met eten, hoe gek dat ook klinkt. Vroeger associeerde ik alles met eten. Want, heb ik van huis uit geleerd: eten is ‘gezellig’. Intussen heeft mijn familie versleten heupen en knieën door overgewicht. Zo wilde ik niet worden. Maar hoe meer je met ‘eten’ bezig bent (ook met: ‘ik mag het niet’), hoe meer je gefixeerd raakt. Aan het eind van de dag dacht ik alleen nog maar aan eten.

Voor mij was het belangrijk om mijn doelen te visualiseren, daarom heb ik een collage gemaakt en die drukt vooral uit: maak jezelf zichtbaar en geniet! Het is belangrijk dat je plezier beleeft aan wat je doet. Zo loop ik elke dag een stuk. Ik vind het leuk, daarom doe ik het. Als het een ‘moeten’ is, ga je eerst 200.000 andere dingen doen. 

Balans brengen in eten was voor mij ook belangrijk. Je mag best eens iets zoets of hartigs pakken zonder meteen het gevoel te hebben dat het fout is. En je moet het vertrouwen krijgen dat je weet wanneer het genoeg is. Als ik  nu iets pak, vraag ik me af: ‘Heb ik eigenlijk wel honger’. Ik leg ook af en toe tijdens het eten mijn mes neer om meer rust te brengen. Ik geniet ervan en voel eerder ‘Ik ben voldaan’.

Mijn gewicht op zich was ondergeschikt aan het traject. Ik ben tijdens het traject dan ook niet afgevallen. Nu ik me zoveel rijker voel, val ik langzaam maar zeker af. 

Het gaat om bouwen aan mijn zelfvertrouwen, en het plezier en de vrijheid voelen om zelf te ontdekken.

Thea

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners