Overgewicht naar evenwicht

Ervaringen van cliënten

Het was tijd om het anders te doen

In de kerstvakantie van 2012 besloot ik dat het tijd werd om het roer om te gooien. Ik had nu lang genoeg aangesukkeld, lang genoeg andere prioriteiten op één gezet, lang genoeg gedacht dat ik het wel alleen kon.

Bovendien hadden mijn vriend en ik een kinderwens en vond ik het belangrijk om hier "gezond" aan te beginnen. Met een verleden van tientallen lijnpogingen in alle mogelijke variaties was ik niet erg hoopvol gestemd. Waarom zou het deze keer wel lukken? In ieder geval vond ik dat ik het aan mijn toekomstige kind verplicht was om het wel nog één keer echt te proberen.

Ik ging op zoek naar wat mij hierbij ging helpen. Van de Weight Watchers, tot zelfhulpboeken en programma's bij de sportschool. Hier werd ik niet erg warm van. Het moest iets anders zijn dan eerdere pogingen. Toen ik via Google op het Equili® programma kwam wist ik dat dit was wat ik zocht. Niet enkel de focus op keihard sporten, of de focus op een crash dieet, of een onpersoonlijk programma. Een combinatie van een diëtist om samen naar je eetpatroon te kijken en een coach om ook op zoek te gaan naar waarom eet ik, om patronen te doorbreken en nieuw gedrag aan te leren.

Ik herinner me één van de eerste gesprekken waar we keken naar mijn motivatie. Die was nog wat twijfelachtig. Want ik wilde wel graag, maar geloofde nog niet helemaal dat het dit keer wel zou lukken. Wat in de sessies zou volgen is dat ik echt af moest komen van het "lijn-denken". Dit zat zo grondig verankert. Ik leerde met vallen en opstaan eigenlijk vooral "normaal" doen. Continu de balans zoeken tussen gezond eten en jezelf ook best af en toe wat gunnen, plezier ontdekken in bewegen en vertrouwen winnen in de stabiliteit van deze nieuwe leefgewoontes.

Wat voor mij ook erg goed werkte was de bewegingsmonitor. Een klein apparaatje die je beweging meet in verschillende intensiteiten. Ik ging mijn beweging dan ook niet meer enkel zoeken in die paar uurtjes sporten per week, maar juist meer in het dagelijks leven. Het gaf een goed gevoel als ik zag dat ik extra punten verdiende als ik de trap nam in plaats van de lift. Hierdoor werd ik in zijn geheel een veel actiever persoon. Daarnaast begon ik met dansen op de sportschool, wat heerlijk om zo vanuit plezier te kunnen bewegen. Ik begon na een tijdje ook echt het verschil te merken. Wat voelde ik me ineens vitaal, zonder dat ik eigenlijk door had dat dit hiervoor niet zo was. Op een actieve vakantie beklom ik zonder problemen de berg, voelde ik me op geen enkele manier lichamelijk belemmerd.

Doordat het programma 9 maanden duurt kom je automatisch zaken tegen waar je weer mee om moet leren gaan. Hierdoor blijft het niet bij iets tijdelijks maar maak je echt een stap om je gedrag te veranderen.

Recentelijk heb ik het programma afgerond. Ik ben zeer tevreden met het resultaat. Uiteindelijk ben ik 20 kilo afgevallen. Maar bovenal voel ik me heel vitaal en gelukkig. En.....Ik ben zwanger! De cirkel is rond. Ik ben erg blij dat ik nu gezond kan beginnen aan de zwangerschap en vind het belangrijk om de inzichten en de gezonde leefstijl zo veel mogelijk vast te houden.

Karen

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners