Overgewicht naar evenwicht

Ervaringen van cliënten

Genieten van de goede conditie die ik nu heb

gezonde vrouw 200x200Mijn laatste geprek met Henny (mijn Equili® coach) was 24 november 2014. Na 9 maanden was ik er klaar voor om goed voor mezelf te zorgen. Alles wat wij in die 9 maanden hebben besproken namen wij nog eens door. Ik weet dat ik vol zelfvertrouwen en goede moed weg ging, helemaal euforisch bijna. Ik had echt het gevoel het gaat lukken. Ik ga voor mijzelf zorgen en afvallen...

Ik ben belangrijk

Hoe het begon; In het begin was ik wat sceptisch, ik had niet het idee/gevoel dat ik emotioneel zwak in elkaar zat. Ik voelde mij toch goed? Nee hoor, ik had bijna geen beperkingen door mijn gewicht.....!?!
Iedere maand vanaf januari 2014 heb ik gesprekken gehad met Henny, waarin ik dichterbij mezelf kwam. Iets wat ik niet verwacht had. Waar ik achter ben gekomen is dat ik nooit in de ik-vorm praatte, altijd met “je”. Nooit opgelet eigenlijk. Sinds ik daar bewust van ben, let ik er echt op. Ook kwamen we erachter dat ik hooggevoelig ben. Dat ik snel gevoelens van anderen op merk, snel dingen zie en opsla en last heb van “harde” geluiden die voor een ander als heel normaal klinken.
Veel van mijn drive en verslaving naar eten kwam voort uit mijn verleden, uit mijn contact met mijn moeder. Het als maar zorgen dat er van mij gehouden werd, het altijd hard aan het werk zijn om te laten zien dat ik er ben en te zorgen dat ik niet werd vergeten. Geen makkelijke opgave. Ik cijferde mij weg en compenseerde dat met eten. Dat mijn verhouding met mijn moeder geen “gezonde” verhouding was, kwam ik achter in de gesprekken. Om het gevoel van liefde krijgen te compenseren, at ik veel. Veel te veel. Ook op mijn werk zette dit door. Niet zozeer in het houden van, maar wel in het altijd “moeten” presteren. Het als maar goed willen doen om leuk en aardig gevonden te worden. Het kwam erop neer dat ik alles voor een ander deed, maar wat deed ik eigenlijk voor mijzelf?

Waar ik die 24ste november mee begon, ik weet nog als de dag van gisteren. Vol goede moed ging ik weg. Ik voelde me intens gelukkig, ik kan mij dat gevoel nog zo herinneren. En nog geen dag later werd het hele gevoel ter niet gedaan... mijn vader overleed heel plotseling. Zonder enige aankondiging of voorbode. Ik werd gebeld op het werk en was uit het veld geslagen.
De sportschool waar ik sinds oktober 2014 was begonnen, had opgemerkt dat ik er even niet was. Ik had hen om een programma gevraagd en ook uitgelegd waar ik de afgelopen 9 maanden aan had gewerkt. Zij stonden daar erg positief tegenover. Erg fijn. De trainer belde na 2 weken en wij maakten een afspraak. Dit hielp mij om weer te gaan sporten. En ik ben het zo leuk gaan vinden dat ik sinds januari 2014 train met een personal trainer. Ook met andere tegenslagen die ik heb gekend, helaas niet alleen het overlijden van mijn vader, het contact met mijn moeder dat niet lekker loopt, omdat ik liefde en vertrouwen mis, maar ook de 2 miskramen die ik in 2015 kreeg (waarvan 1 in de 14de week), helpen de herinnering aan de gesprekken met Henny. Als ook het contact met mijn man en personal trainer.

Ik prijs mij gelukkig met mijn echtgenoot Marco. Hij helpt mij, hij luistert en biedt goede raad. Hij is er onvoorwaardelijk voor mij. Ook de trainingen met Ruben helpen mij heel erg. Door onze klik en gezamenlijke motivatie is hij een stok achter de deur en weet ik dat ik er kom. Ik merk dat ik nu echt voor mijzelf zorg. Ik weet nu dat mijn grootste valkuil stress is, vooral op persoonlijk gebied. Dan heb ik de neiging om lang op te blijven om mijn gedachten op een rij te krijgen en laat naar bed te gaan waardoor ik de volgende ochtend niet goed uitgerust opsta.
Ik kan nu 2 jaar later zeggen dat ik sterk ben geworden. Ik zorg voor mijzelf, ik ben er voor mij. En het resultaat op de weegschaal mag er ook zijn. Daar waar ik ooit op het zwaarste punt 152 kg woog (2013), weeg ik nu 118 kg. En niet door gekke toestanden als pillen, shake’s of operaties, maar door sporten en normaal eten in de voor mij goede porties en verhoudingen. Het Equili® programma heeft mij geleerd om geduld te hebben en maat te houden, om niet alles in 1 keer te willen (bereiken). Het sporten heeft me geleerd om te genieten. Genieten van de goede conditie die ik nu heb, de dingen die ik nu wel kan en die ik eerder niet deed (soms ook onder het mom, vind ik toch niet leuk).

Ik voel mij VRIJ, in en met MIJZELF.

Nicole

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners