Overgewicht naar evenwicht

Ervaringen van cliënten

Ik begrijp mezelf zoveel meer

In februari 2017 werd ik door de huisarts verwezen naar de orthopeed. De pijnbehandelingen die ik het jaar ervoor had ondergaan om mijn knieklachten te verminderen, hadden niks gedaan. In het gesprek met mijn huisarts kwam ook mijn gewicht ter sprake. “Natuurlijk komen mijn knieklachten ook door mijn extreme overgewicht. En als ik geopereerd moet worden dan heeft dat pas zin als ik ook afval”. Al huilend ging ik terug naar huis. “Wat een waardeloos persoon ben ik toch ook. Afvallen lukt wel, maar het eraf houden niet. WAAROM?. Gastric Bypass ga ik niet doen. Maar wat dan wel?”
 
Via mijn werk kwam ik op de website van Equilli® en ik heb gelijk gemaild voor een informatiegesprek met Hentje Metz (coach) en Tara Vossers (diëtist). Een vrijblijvend gesprek voor beiden én het voelde goed; intensieve en persoonlijke begeleiding voor een jaar en daarna nazorg voor nog eens anderhalf jaar.
 
Jeetje, wat een jaar! Menig traan heb ik gelaten, zoveel dat ik me ervoor schaamde. Maar “dingen” hebben ook plek gekregen. Een van deze “dingen” wil ik hier delen: mijn overleden vader heeft weer deel in mijn leven. Na jarenlang angstvallig niet over hem gepraat te hebben, opdat ik niet in huilen zou uitbarsten, kan ik weer over hem praten. Met trots én zonder tranen.
Ook mijn eetgewoontes kwamen duidelijk in beeld. Met voor mij bijzondere tips over voeding; boter en noten in mijn eetpatroon voegen. En handige tips waarvoor ik niks extra’s hoefde te kopen.
Het was een intensief jaar én een bijzonder waardevol jaar. Ik begrijp mezelf zoveel meer en hierdoor versta ik anderen ook beter. Dit levert erg fijne contacten op met mijn gezinsleden, familie en vrienden.
 
Nu, precies een jaar later, ben ik 22 kilo lichter en veel wijzer. Ik ga vanaf hier het pad zelf verder vormgegeven en heb daarbij een aantal contactmomenten met Tara en Hentje in het vooruitzicht.
 
Eerder dit jaar kwam ik onderstaand gedicht tegen en is zo passend voor mijn leerproces:
 
Als ik blijf kijken
Zoals ik altijd heb gekeken
Blijf ik denken zoals ik altijd heb gedacht.
 
Als ik blijf denken
Zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd.
 
Als ik blijf geloven
Zoals ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan.
 
Als ik blijf doen
Zoals ik altijd heb gedaan
Blijft mij overkomen wat me altijd overkomt.
 
 
Carla

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners