Overgewicht naar evenwicht

De resultaten zijn voor u..., méér dan alleen maar afvallen

moeder kind plezierDe afgelopen 4 jaren hebben we vele mensen met het Equili® Gezond Gewicht Programma kunnen en mogen helpen. En we zijn als organisatie trots op wat we met- en voor onze cliënten bereiken; de resultaten* zijn bijzonder en verrassend. We geven u in een algemeen overzicht de ervaringen van ons en onze cliënten weer. 

Fysiek fitter en lichamelijk gezonder

 • Het grootste deel van onze cliënten (93%) ervaart een duurzame gewichtsreductie van 5 tot 15% en is staat om na het traject hun nieuwe gewicht te stabiliseren of zelfstandig verder te reduceren. Uitzonderlijke gewichtschommelingen (het jojo-effect) behoren grotendeels tot het verleden.
 • Een aantal cliënten (4%) is niet afgevallen, maar hebben hun gewicht weten te stabiliseren. Dit komt omdat het lichaam (stofwisseling), de 36 weken dat het traject duurt, nodig heeft gehad om te herstellen. Door de aanpak binnen het Equili® Gezond Gewicht Programma bent u er, zowel emotioneel, mentaal als fysiek, klaar voor om verdere gewichtsreductie zelfstandig voort te zetten.
 • Onze cliënten gaan zich gezonder en fitter voelen. U heeft meer energie en veelal ook een verbeterd slaappatroon (óók voor patiënten met het slaapapneusyndroom).

Een actievere leefstijl, meer bewegen

 • U heeft een sterk verbeterd beweegpatroon en een actiever leefstijl. Bewegen is een onderdeel geworden van de dagelijkse activiteiten en u ervaart meer plezier in bewegen.
 • Cliënten zijn bewuster met bewegen bezig en nemen hiervoor de tijd. U gaat ervaren dat bewegen op vele andere manieren kan dan alleen in de sportschool.
 • De tijdens het traject gebruikte beweegmonitor is deels overbodig geworden, omdat u uw lichaam beter heeft leren kennen en gewaar bent dat u beweging nodig heeft om u vitaal te voelen.

Verbeterd voedingspatroon

 • U heeft meer inzicht gekregen in oude voedingspatronen en de effecten daarvan op uw gewicht en gezondheid.
 • U heeft meer kennis over gezonde voedingsmiddelen en natuurproducten. Onze cliënten hebben geleerd etiketten te lezen, wat gezonde en verantwoorde voeding is en de voedingswaarde en gezondheidsclaims die op levensmiddelen vermeld staan te interpreteren. Ook heeft u meer inzicht in het bereiden en samenstellen van (eenvoudige) gezonde en verantwoorde menu’s en de werking van metabolische processen (stofwisselingsprocessen) in het lichaam.
 • U heeft een meer gevarieerd en regelmatiger eetpatroon. U bent in staat gezonde en verantwoorde keuzes ten aanzien van voeding te maken.
 • U bent niet meer 24 uur per dag (dwangmatig) met eten bezig; u eet meer met liefde en aandacht en neemt de verschillende hongersoorten en verzadiging meer waar.
 • Onze cliënten zijn in staat om prikkels en valkuilen die aanleiding geven om te gaan eten te herkennen en om te buigen naar ander effectief (eet-)gedrag. U eet weer om het lichaam te voeden.
 • U gaat eten weer als genieten beschouwen. Uw schuldgevoel en interne strijd zullen sterk verminderd zijn.
 • U zult de weegschaal (het getal op…) gaan gebruiken als meetinstrument om bewust bij te sturen en niet meer om uzelf te “veroordelen” of u een vervelend gevoel te bezorgen.

Gelukkiger voelen, mentaal en emotioneel meer in balans

dame blijdschapAl onze cliënten voelen zich na het volgen van het Equili® Gezond Gewicht Programma gelukkiger, zitten prettiger in hun “vel” en kunnen problemen veel beter hanteren. U zult een grote positieve verandering in uw leven ervaren. De wijze waarop u in het leven staat is veranderd; dit effect zorgt voor gedragsverandering en een eigen effectiever aanpak van uw overgewicht. Onze cliënten ervaren de volgende resultaten:

 • U neemt veel meer eigen verantwoordelijkheid voor uw gezondheid. U bent in staat uw leven meer te reguleren, u heeft de regie (touwtjes) weer in handen. U voelt zich daardoor onafhankelijker en meer autonoom.
 • U ervaart een positiever zelfbeeld. Lief zijn voor uzelf, straffen en belonen loslaten, gewicht los kunnen zien van uw identiteit en uw humeur niet langer laten bepalen door het getal op de weegschaal. Weer in de spiegel durven kijken, uzelf in badpak durven tonen, kleding durven passen in een winkel.
 • Cliënten hebben een groter zelfbewustzijn, sterk verbeterd inzicht in hoe om te gaan met stressvolle situaties en weerstand uit de omgeving. Ze durven weer complimenten te ontvangen.
 • U heeft inzicht in herhalende patronen, valkuilen, (negatieve) gedachten, weerstand en uitstelgedrag. U weet dit te herkennen en om te buigen. U durft grenzen te stellen en kunt veel beter relativeren.
 • U maakt nog gemakkelijker contact met uw omgeving en durft uzelf meer zichtbaar te maken en kwetsbaar op te stellen; uw assertiviteit is toegenomen.
 • U bent realistischer geworden in het stellen van doelen. U gaat meer denken en handelen in kleine stapjes.
 • U ervaart meer eigenwaarde en zelfvertrouwen; weten “ik kan het” en het durven vertrouwen op uw intuïtie en innerlijke kracht.
 • Onze cliënten krijgen een verbeterde relatie met zichzelf, partner, familie, vrienden en andere mensen in hun omgeving. Ze zijn een voorbeeld voor hun (klein)kinderen en de omgeving.
 • Uw balans tussen werk, privé en zelf komt veel meer in evenwicht.
 • Cliënten ervaren een positievere en ontspannende levenshouding; van “willen” naar “moeten”. U gaat keuzevrijheid ervaren.

Financiële besparing

Onderzoek toont aan dat mensen met overgewicht gemiddeld 3000 Euro per jaar aan diverse uitgaven extra kwijt zijn. Na het volgen van het Equili® Gezond Gewicht Programma zijn deze extra kosten van levensonderhoud veelal verminderd en gaat u geld besparen. Onze cliënten noemen enkele voorbeelden:

 • Er wordt minder of geen geld meer uitgegeven aan onnodige en veel lekkernijen, zoals koek en snoep. U gaat minder vaak eten afhalen (“vette hap”of pizza) of iets lekkers kopen bij de benzine pomp.
 • Er hoeft niet meer te worden geïnvesteerd in (dure) afslankproducten of sportabonnementen waar u geen gebruikt meer van maakt.
 • De uitgaven voor medicijnen en andere medische kosten zijn verminderd, doordat u gezonder leeft. Een aantal zorgverzekeraars belonen de gezonde leefstijl nog eens extra.
 • Uw garderobe hoeft niet zo vaak meer te worden gewisseld;
 • U gaat in de supermarkt bewustere keuzes (ook op prijs) maken door het veranderde eetpatroon en de inzichten die u heeft gekregen. U doet veel minder “impuls” aankopen; er worden minder overbodige voedingsmiddelen gekocht. Dit komt deels doordat er “op maat” wordt gekookt en er met een boodschappenlijstje wordt gewerkt.

*De bereikte resultaten kunnen per cliënt verschillen.

 

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners