Overgewicht naar evenwicht

Voor wie is het Equili® programma geschikt?

Volwassenen

gezichten mensenHet Equili® Gezond Gewicht programma is geschikt voor mannen en vrouwen vanaf 18 jaar met  (ernstig) overgewicht, ondergewicht en mensen die een "normaal"gewicht hebben en hier toch mee worstelen. In Nederland heeft ca. 50% van alle mensen overgewicht, waarvan 12% ernstig overgewicht met een BMI van meer dan 30 (Obesitas). Door onze aanpak binnen het programma is een fysieke beperking, ziekte of aandoening meestal geen bezwaar. Er kan overleg met uw huisarts of specialist plaatsvinden of we kijken samen met een fysiotherapeut naar wat u fysiek aankunt. Ook is het Equili® programma uitstekend geschikt voor vrouwen die zwanger willen worden of die al zwanger zijn.
Het programma is in eerste instantie niet bedoeld voor mensen met een verstandelijke handicap of een persoonlijkheidsstoornis. Afhankelijk van de specialismen van lokale begeleiders kan deze laatste groep in een aantal gevallen wel deelnemen.

Kinderen

Onze visie is, dat overgewicht bij kinderen veelal gerelateerd is aan de opvoeding en patronen die van ouders op kinderen worden overgedragen. Het Equili® Gezond Gewicht Programma richt zich daarom niet specifiek op kinderen, maar op de ouders, daar deze direct verantwoordelijk zijn voor het (eet-) gedrag van hun kinderen. Wij bereiken bij kinderen, mits in goed overleg en intensieve samenwerking met de ouders goede resultaten. Ook weten we uit ervaring, dat als een van de ouders een traject volgt, er automatisch ook verandering en een gunstig effect op het gezinssysteem en bij kinderen plaatsvindt.

De juiste houding

Gedurende het traject gaat u "rijden, sturen en remmen", wij wijzen u de weg en geven u koerscorrecties. Het programma is voor u niet geschikt als:

  • u niet bereid bent zelf de verantwoordelijkheid voor uw gezondheid en veranderproces te nemen;
  • u snelle resultaten wilt boeken of een pilletje komt halen...  Snel afvallen lukt met de meeste programma's (ook op TV) veelal wel, maar zorgt ook bijna altijd voor de bekende terugval. Om dit te voorkomen, hanteren wij de weg van de geleidelijkheid en kleine stappen om uw lichaam te laten herstellen van vaak jaren "voedingsmisbruik" en te laten wennen aan de veranderingen. Dit is fysiek en medisch gezien de verantwoorde manier;
  • u niet bereid bent met de onderliggende oorzaken (redenen) van overgewicht aan de slag te gaan en u hiervoor open te stellen. Het Equili® Gezond Gewicht Programma richt zich voor een belangrijk deel op datgenen wat bij u "achter een muur" verborgen ligt. Wilt en durft u dat aan? Wij wel, omdat we weten welke resultaten we met onze aanpak bereiken. Integriteit, vertrouwen en oprechte aandacht voor u, zijn voor ons hierin belangrijke kernwaarden;
  • u onvoldoende gemotiveerd bent. U gaat in kleine stapppen een grote verandering in uw leven ervaren, daar dient u dan wel open voor te staan.

Een kostenloos en vrijblijvend eerste gesprek

Voordat we starten met een Equili® traject vindt er altijd eerst een kostenloos en vrijblijvend gesprek plaats. U ontvangt dan uitgebreide informatie over ons programma, de werkwijze, de kosten en eventuele vergoedingen. Ook vinden wij het belangrijk dat u een "klik" ervaart bij de hulpverleners, zij worden tenslotte uw vertrouwenspersonen. Tijdens dit gesprek zoomen wij in op uw persoonlijke situatie en kijken of- en hoe we u kunnen helpen en of u voldoende bereid bent om met uzelf aan de slag te gaan. Dit doen we zonder oordeel en met respect voor u als medemens. Klik hier om een informatiegesprek aan te vragen.

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners