Overgewicht naar evenwicht

De voordelen van het Equili® Programma op een rij

De belangrijkste eigenschappen en voordelen van het Equil® Gezond Gewicht Programma zijn:
 
Blijvende resultaten   Het Equili® Gezond Gewicht Programma is volledig gericht op het bereiken van duurzame resultaten voor u. Wij meten de resultaten via de Nederlandse vragenlijst voor Eetgedrag, evaluaties en voortgangsrapportage. Tijdens het traject én ook daarna zetten we deze instrumenten in om de voortgang van uw gewicht en eetgedrag te meten en indien nodig op basis hiervan bij te sturen. Wilt u meer weten over de resultaten Klik hier.  
     
Kwaliteit
  De Equili® organisatie werkt met een Kwaliteit Management Systeem om de kwaliteit van de organisatie, het Equili® programma en de resultaten te verbeteren en te (waar-)borgen. Onze samenwerkende coaches/therapeuten/psychologen en diëtisten hebben mininaal een HBO niveau en jarenlange ervaring. Ze worden voortdurende bijgeschoold (Permanente Educatie). We werken met een klachtenprocedure en privacy reglement.  
     
Cliënt Begeleiding Systeem 
  Met behulp ons Cliënt Begeleiding Systeem wordt informatie rondom een traject opgetekend en geadministreerd om u optimaal te begeleiden. Het systeem (Rapasso) voldoet aan de hoogste niveau's van beveiliging. Zie hiervoor http://www.rapasso.nl/index.php/nl/software/security-privacy. Dit systeem biedt u een persoonlijke online werkomgeving met een mediatheek, oefeningen, huiswerkopdrachten en e-mail communicatie met uw begeleiders.  
     
Duurzame oplossing   Het Equili® Gezond Gewicht Programma streeft een duurzame leefstijl- en gedragsverandering na, die u voor de rest van uw leven vol kunt houden. Dat doen we door u in kleine stappen te laten wennen aan de verandering, u de voordelen te laten ervaren van die verandering, inzicht in uzelf te verschaffen en u te helpen de onderliggende oorzaken van uw (eet-) gedrag op te lossen. Na een traject bent u in staat om zelfstandig de resultaten vast te houden en de ingezette weg voortzetten.  
     

Integrale aanpak

  Het Equili® Gezond Gewicht Programma biedt een allesomvattende oplossing, die een duurzame gedrag- en leefstijlverandering gaat bewerkstelligen. Alle factoren die uw gewicht bepalen op, zowel fysiek, mentaal als emotioneel komen gedurende een traject aan bod. Het programma richt zich daarom niet alleen op een gezonde voeding, regelmatiger bewegen en uw fysieke situatie, maar ook op gedragsverandering en, met name, op de achterliggende redenen van uw (eet-) gedrag.  
     
Intensieve begeleiding   Gedurende het traject, dat 36 weken duur, wordt u intensief en persoonlijk begeleid door een diëtist én coach (of therapeut/psycholoog) verdeeld over 15 tot 25 gesprekken. De begeleiding wordt volledig afgestemd op uw individuele behoefte, eventueel samenspraak met uw huisarts of specialist.
Naast persoonlijke coaching, oefeningen, training, een beweegmonitor en -plan, begeleiding in de praktijk en nazorg, krijgt u ook de beschikking over een persoonlijke online werkomgeving.
 
     
Gezondere
voeding
  U krijgt begeleiding en voedingsadvies van een professional, de diëtist. Géén streng dieet, maar terug naar een gezonde basisvoeding, gevarieerd eten, verandering in kleine stappen en bewuste keuzes maken. Géén afslankproducten of voedingssupplementen. Eten gaat weer genieten worden. U krijgt meer kennis van (gezondere) voeding, inzicht in uw voedingspatronen, handige tips en een andere, een liefdevolle, relatie met eten. Klik hier voor meer informatie.  
     
Lichaams-
beweging 
  Géén sportschool of intensieve beweegprogramma’s, maar leren in uw dagelijkse routine meer en met plezier te bewegen. U krijgt een beweegmonitor die u inzicht geeft in uw beweegpatroon. Op basis van een samen opgesteld beweegplan gaat u vaker de ‘benenwagen’ nemen,  lekker in de tuin werken of met de kinderen voetballen. U krijgt de beschikking over een online dashboard om uw beweegactiviteiten gedetailleerdte volgen. Klik hier voor meer informatie.  
     
Ander
(eet-)gedrag
  U krijgt meer inzicht in de achterliggende redenen van uw eet- en leefstijl, verborgen patronen en hoe daar mee om te gaan. U wordt onder meer geholpen in het leren van grenzen te stellen, om te gaan met stress, het verkrijgen van een positiever zelfbeeld en meer zelfvertrouwen. U krijgt zelf weer de touwtjes in handen. Daardoor komt u beter in uw vel te zitten en anders in het leven  te staan. U zult meer rust ervaren waardoor u het proces van afvallen eenvoudiger vol kunt houden. Meer informatie?  
     
 Sterker in uw schoenen staan   U leert om te gaan met (negatieve) invloeden en verleidingen vanuit uw omgeving. U durft “nee” te zeggen en gaat meer voor uzelf opkomen, u wordt assertiever. U leert om te gaan met druk en kritiek vanuit uw omgeving.
Uw presentatie en sociale vaardigheden zullen verbeteren. Gedurende het traject wordt u hierin ook getraind, zodat u zich sterker voelt staan in gezelschap van anderen. Klik hier voor meer informatie.
 
     
 Lichamelijke
gezondheid
  U gaat heel geleidelijk afvallen en zich energieker en vitaler voelen. Heeft een aandoening of fysieke beperking, dan houden we hier rekening mee. De diëtist kan contact met uw huisarts of specialist onderhouden. Heeft u om medisch redenen al een dieet, dan kan de diëtist u hier verder mee begeleiden. Ook kan voor meer en anders bewegen een fysiotherapeut ingeschakeld worden. Meer informatie? Klik hier.  
     
 Nazorg   Door nazorg worden de resultaten op lange termijn geborgd. Na het traject gaat u zelf verder aan de slag, maar de wetenschap dat u altijd op ons terug kunt vallen.
Wij blijven u gedurende 18 maanden volgen en steunen met nu en dan een persoonlijk gesprek en contact via het online systeem.
Meer informatie over onze nazorg? Klik hier.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact

1. Klik hier voor het web invulformulier.

2. Wij bellen u terug!

Geef hier uw naam, telefoonnummer en eventueel uw emailadres en we bellen u binnen 24 uur terug:

Naam (*)
Ongeldige invoer
Telefoonnummer (*)
Ongeldige invoer
Plaats
Ongeldige invoer
Email
Ongeldige invoer

3. Bel ons op:

0544 37 5131

 

Equili® hoofdvestiging & postadres
Spreekuur & praktijk locaties
Meer weten? Bakker & Metz
Wentholtstraat 101
 
7131 XK Lichtenvoorde
 
Telefoon +31 (0) 544 37 5131
Links
 
 
 
 
  Inloggen partners